Gjeddefiske - Jerkbaitfiske


En av mine favoritt Fisketeknikker er jerkbaitfiske. Selv om det ganske mange som har oppdaget at dette er en av mange gode fisketeknikker, spesielt når man jakter på storgjedda er det ikke like utbredt her til lands som hos våre naboer i øst. Jeg oppdaget denne fisketeknikken ved en tilfeldighet når jeg søkte etter nye fisketips. Og har vært hektet siden! Min personlige rekord er gjedde på "bare" 7 kg, og det tas mange slike, og langt større med denne fisketeknikken.

Dette er også en av de litt vanskelige fisketeknikker å lære seg, men med riktig fiskeutstyr og litt øvelse, så er det en fabelaktig metode for å få gjedda til å hugge. Veldig mange "rekordgjedder" tas med nettopp jerkbait!

Vi kan kalle denne fisketeknikken "å rykke" jerkbait-wobleren inn for å skape en helt spesiell gange som gjedda sjelden klarer å motstå. Jerkbait-wobleren ligner ofte på en vanlig wobler, men mangler styreskje. Derfor går fisketeknikken ut på at du må gjøre jobben selv for at "byttet" skal være attraktivt for storgjedda. Og det fungerer!

Fiskeutstyret består i all hovedsak av en kort, stiv fiskestang og multiplikatorsnelle påspolet stum, flettet line. Det er egentlig alt utstyret du trenger for å begynne med en av de mest effektive fisketeknikker til gjeddefiske. Ja, i tillegg til et lite utvalg jerkbait-woblere naturligvis. Disse er riktignok ganke dyre, så det er greit å starte med noen få frem til du finner ut om fisketeknikken er noe for deg. Noe det mest sannsynlig er dersom du er glad i gjeddefiske.

Fisketeknikken utfører du ved at etter jerkbait-wobleren er kastet dit du ønsker, skal du nærmest "slå", eller "piske" stangtuppen lett ned mot vannet. Den hånden du holder stangen skal på en måte være den som sveiver inn jerkbait-wobleren, og den som holder sveiven skal holdes stille. Du tilpasser deg naturligvis gradvis din egen fisketeknikk, og hovedsaken er at stangentuppen "piskes" lett mot overflaten i intervaller. F.eks: 1-2, pause, 1-2-3, pause, 1, pause, osv. Dette fører til at jerkbait-wobleren rykker fra side til side, med innlagte pauser. Det får gjedda til å oppfatte dette som en skadet fisk, og ett lett bytte. Noe som veldig ofte fører til kontante hugg! Dette gjør at jerkbait-fiske er en av mine absolutte favoritt fisketeknikker.

Fisketeknikker er noe som må trenes inn, så benytt alle muligheter du har til å øve på jerkbait-fiske. Du kan også tilegne deg nyttige fisketips ved å søke etter video på for eksempel youtube.

Du kan naturligvis bruke jerkbait fisketeknikken under fiske etter andre arter, men det er gjedde som fiskes best! Derom hersker det ingen tvil.

Jeg håper du fant denne artikkelen nyttig, og at du forsetter å lese om Fisketeknikker og Fisketips.

Bjørn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar