Gjeddefiske - Meite


Av andre gode fisketeknikker etter gjedde finner vi meitefiske. Metoden er relativt selvforklarende. Man er avhengig av å ha agn, og her er spekteret veldig bredt. Som vi vet er gjedda en svært glupsk rovfisk.

Vi kan gjøre listen av agn til gjedda fryktelig lang, men her er noen av de mest brukte:

-Abbor
-Mort
-Laue
-Gjedde (ja faktisk)
-Makrell
-Sild osv

Man kan også bruke kunstagn når man fisker gjedde, som foreksempel Gulp. Personlig synes jeg dette gir dårligere uttelling enn de som er nevnt over. Hvilken av disse agnene gjedda liker best, er vanskelig å svare på. Dette vil variere fra gang til gang, men samtlige fanger gjedde om den først er på hugget.

Du trenger deffinitivt ikke mye erfaring for å lykkes med meite etter gjedde. Selv prøvde jeg ut denne metoden uten å ha noe som helst kunnskap om gjeddefiske, og fikk umiddelbar suksess. Jeg bruker bestandig dupp, og liker å presentere agnet for gjedda like over bunnen. Kjenner du til hvor dypt det er der du fisker, er det ikke vanskelig å justere dette.

Så, nå kan du bare sette igang å grave etter noen mark, fiske noen agnfisk og starte gjeddefiske. Du vil oppleve at dette er ett meget spennende fiske etter gjedda! Dessuten er det en av de mer enkle fisketeknikker.

Bjørn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar